Gratis möte

018-750 52 11

Gratis möte

Scandinavian Human Rights Lawyers
28 februari 2016 – PRESSMEDDELANDE
Telefon: +46 70 725 19 17 / E-post: info@shrl.eu


Ängeln på Malmskillnadsgatan instiftar ett nytt pris

 

Elise Lindqvist, ”Ängeln på Malmskillnadsgatan”, instiftar nu ett nytt pris i samarbete med Kosta Boda, designern Sara Woodrow och Scandinavian Human Rights Lawyers. Priset ska uppmärksamma och hedra människor och organisationer som genom sitt arbete främjar och skyddar utsatta människor.

-Det känns fantastiskt att ha gjort det här priset tillsammans med Kosta Boda. Som designer har det alltid varit en dröm för mig att få designa ett pris till någon. Jag kan inte tänka mig en bättre person att ha mitt namn förknippat med än Elise Lindqvist som står upp och har gjort så mycket för andra människor. Motivet är ett par änglavingar och för mig finns det ingen starkare symbol än det för en person som går ut och hjälper andra, säger Sara Woodrow, som tillsammans med Kosta Boda har tagit fram den handgjutna glasplattan, dekorerad med hennes karaktäristiska målning av ett par änglavingar.

Sedan en stor och livsförvandlande vändning i Elise Lindqvists liv för 20 år sedan har hon genom Malmskillnadsteamet och St:a Clara kyrka arbetat för att stoppa kommersiell sexuell exploatering av kvinnor, framför allt genom praktiska hjälpinsatser till de prostituerade flickorna och kvinnorna på Malmskillnadsgatan i Stockholm.

-Samarbetet kring Elise Lindqvist – priset är enormt glädjande. Vi hoppas priset kan bli en viktig markering och uppmuntran för de personer och goda krafter som är verksamma i samhället för att hjälpa utsatta människor, säger Ruth Nordström, chefsjurist och ordförande för Scandinavian Human Rights Lawyers.

-Med Elise Lindqvist – priset hoppas jag kunna inspirera och uppmuntra människor som arbetar för att hjälpa andra. Ingen kan göra allt, men alla kan vi göra något för våra medmänniskor, säger Elise Lindqvist. Mitt liv har gått från mörker till ljus och jag känner mig så tacksam att jag nu kan få vara med att bidra till att hedra människor som har varit med att förändra livssituationen för behövande människor.

Det nya priset som årligen ska delas ut till en person eller organisation som arbetar för att hjälpa samhällets utsatta, presenterades vid Elise Lindqvists 80-års högtidliga firande i hotel Scandic Klara. Firandet var en del av Svenska Hjältars uppmärksammande av Elise Lindqvists livsgärning.

 

För mer information kontakta:

Ruth Nordström, ordförande SHRL
E-post: info@shrl.eu eller ruth.nordstrom@shrl.eu
Telefon: +46 70-725 19 17

Ruth Nordström presenterar samarbetet med designern Sara Woodrow och och Kosta Boda med det nystartade Elise Lindqvist-priset.

Ruth Nordström presenterar samarbetet med designern Sara Woodrow och och Kosta Boda med det nystartade Elise Lindqvist-priset.

Elise Lindqvist med konstnären Sara Woodrow, som designat Kosta Bodas handgjutna glasplatta med änglavingar till Elise Lindqvist-priset.

Elise Lindqvist intervjuas av festens värdpar, Vilhelm Hanzén och Ruth Nordström.

Elise Lindqvist med Ruth Nordström.

Elise Lindqvist presenterad som Nattens Hjälte av Aftonbladet.

Elise Lindqvist dansar loss med Svenska Hjältars Barnhjälte, Elias Arvidsson.