Gratis möte

018-750 52 11

Gratis möte

Pressmeddelande  17 november 2014

Europarådets rapportör mottar Scandinavian Human Dignity Award vid seminarium om trafficking i Europaparlamentet i Bryssel 

Scandinavian Human Dignity Award delas ut till en person eller organisation som har gjort en särskild hedervärd insats för att stärka människovärdet och mänskliga rättigheter.

Tidigare i år var H.M. Drottning Silvia nominerad till årets pris. Scandinavian Human Rights Lawyers och Committee har nu valt att hedra Europarådets rapportör José Mendes Bota, för hans arbete för att främja kvinnors rättigheter och för att bekämpa människohandel, genom att tilldela honom årets pris.

José Mendes Bota är huvudtalare vid seminariet om trafficking i Europaparlamentet i Bryssel där han också kommer att presentera sin rapport “Prostitution, människohandel och modernt slaveri i Europa.” José Mendes Bota är Europarådets rapportör för våld mot kvinnor.

“Europarådets rapportör var inbjuden att delta vid den internationella konferensen om trafficking vid Uppsala Universitet den 15:e oktober. Konferensen ställdes in av universitetet tre dagar före konferensen skulle ägt rum. Vi är därför mycket glada över att ha José Mendes Bota som huvudtalare vid seminariet om trafficking i Europaparlamentet i Bryssel och över att tilldela honom årets människorättspris. Hans insatser för att främja kvinnors rättigheter och bekämpa trafficking, är mycket hedervärda,” säger Ruth Nordström, ordförande för Scandinavian Human Rights Lawyers.

 Datum: Tisdag, 18 november 2014.
Plats: Europaparlamentet, Rue Wiertz 60, Bryssel, Rum ATR1K002
Program:
5.00 pm – Välkommen
5.15 pm – José Mendes Bota presenterar sin rapport
5.45 pm – Scandinavian Human Dignity Award prisceremoni
6.00 pm – Panelsamtal – människohandel i Europa och i Skandinavien 

OSA till ruth.nordstrom@shrl.eu måndagen den 17e november. Ange namn och ID / Passnummer för Europaparlamentets säkerhetsavdelning.

Presskontakt::
Ruth Nordström, jur.kand (Ordförande, Scandinavian Human Rights Lawyers)
E-mail: ruth.nordstrom@shrl.eu * Tel: +46 (0) 70-725 19 17