Gratis möte

018-750 52 11

Gratis möte

Människorättsjuristerna
11 juni 2016 – PRESSMEDDELANDE
Telefon: +46 8-124 56 352 E-post: info@shrl.eu


Elise Lindqvist-priset till LivsKraft

 

”Ängeln på Malmskillnadsgatan” har delat ut det nyinstftade Elise Lindqvist-priset till LivsKraft Rehabiliteringscenter och dess verksamhetschef.

– Det är med stor glädje och tacksamhet som jag och Livskraft fått ta emot det nyinstiftade Elise Lindqvist-priset. Vi ser att Livskrafts-modellen fungerar och hjälper väldigt många till ett värdigt och fungerande liv och att det blir uppmärksammat på detta sätt, känns fantastiskt roligt, säger Thomas Folcker, verksamhetschef vid Livskrafts Rehabiliteringscenter.

LivsKraft bedriver arbete i fängelser med utvalda motivations- och påverkansprogram samt framtids- och yrkesvägledning för att förbereda intagna inför frigivning. I slutet av fängelsestraffet och efter frigivning arbetar LivsKraft med behandling utifrån 12-stegsprogrammet, erbjuder boende/lägenheter, arbetsträning/arbete och en positiv, berikande fritid.

– LivsKraft och verksamhetschefen, Thomas Folcker har gjort en enorm insats för att hjälpa och inspirera människor att leva ett drogfritt liv och bygga upp ett stabilt socialt nätverk, erhålla egen bostad, en yrkesutbildning och ett arbete. En frigiven människa klarar inte på egen hand att återanpassa sig till samhället enbart genom vård för missbruk eller kriminalitet. LivsKraft har givit dessa människor förutsättningarna och verktygen de behöver och hjälpt dem tillbaka till ett människovärdigt liv, säger Elise Lindqvist.

– Det känns fantastiskt att ha designat Elise Lindqvist-priset tillsammans med Kosta Boda. Motivet är ett par änglavingar och för mig finns det ingen starkare symbol än det för en person som går ut och hjälper andra, säger Sara Woodrow, som tillsammans med Kosta Boda har tagit fram den handgjutna glasplattan, dekorerad med en karaktäristiska målning av ett par änglavingar.

– Samarbetet kring Elise Lindqvist-priset är mycket glädjande och vi hoppas utmärkelsen och priset blir en viktig markering och uppmuntran för de personer och goda krafter som är verksamma i samhället för att hjälpa utsatta människor, säger Ruth Nordström, chefsjurist för Scandinavian Human Rights Lawyers, samarbetspartners tillsammans med Kosta Boda och designern Sara Woodrow.

För mer information kontakta:

Thomas Folcker
Verksamhetschef, Livskrafts Rehabiliteringscenter
Direkt: 08-124 56 352
Växel:  08-550 857 00

Elise Lindqvist: 070-361 83 19

 

Klicka för hög upplösning

Elise Lindqvist-priset,

Elise Lindqvist-priset, utformat av Kosta Boda-designern Sara Woodrow Foto: Abraham Engelmark

Elise Lindqvist med representanter från LivsKraft

Elise Lindqvist med representanter från LivsKraft Foto: Abraham Engelmark

Elise Lindqvist med pristagaren, Thomas Folcker

Elise Lindqvist med pristagaren, Thomas Folcker Foto: Abraham Engelmark

Elise Lindqvist med pristagaren, Thomas Folcker och samarbetspartners Kosta Boda-designern Sara Woodrow och Ruth Nordström, chefsjurist Scandinavian Human Rights Lawyers

Elise Lindqvist med pristagaren, Thomas Folcker och samarbetspartners Kosta Boda-designern Sara Woodrow och Ruth Nordström, chefsjurist Scandinavian Human Rights Lawyers Foto: Abraham Engelmark